mandag den 28. juli 2014

Hjemme fra ferie



Vi er tilbage fra ferie og haven har ikke lidt sååå forfærdeligt under tørken, så det var rart at komme hjem til :)

Regn har vi fået rigeligt af de sidste 3 dage her i Holland - langt over 50mm med oversvømmelser af gader mange steder, så jeg behøver heller ikke vande. Dejligt! Der er dog en del afvisne stauder, der skal klippes ned, så det skal jeg i gang med.

Indtil da, vil jeg høre, om der er nogle af jer kloge bloggere, der skulle kende denne smukke plante vi fandt på en lang søndags gåtur i går. :)


fredag den 11. juli 2014

Endelig ferie



Så blev det endelig ferietid :)
Fra i morgen tidlig tager vi til Danmark i en hel uge. Vi skal bl.a. op at se farmors hus og finde ud af, hvad vi skal have klargjort inden vi flytter ind 1september. Ellers skal vi i sommerhus med familien og bare slappe af :) Haven må passe sig selv så længe. I går så den bl.a. sådan ud. 




Bloggen lægger nu helt stille i en uges tid, så pas på jer selv  :)

Rigtig god sommer!






tirsdag den 8. juli 2014

Et godt kup!



Jeg har lige været oppe at handle. Jeg ville nemlig bage, mens jeg alligevel ventede på et telefonmøde her senere på eftermiddagen. I det lokale supermarked har de et rigtig fint planteudvalg, hvor der tit er mange fine ting til både ude og inde. 

For nogle uger siden havde de klatreroser. Bl.a. New Dawn. Jeg kunne ikke stå for tilbuddet om en New Dawn til kun 4.99 euro (37 kr. ca.), så den kom med hjem og står nu i krukke eftersom vi jo snart flytter alligevel og så får den en mere permanent plads i Danmark. 

Dengang havde de også klatrerosen Iceberg. Jeg var fristet, men nøjedes med New Dawn og tænkte, at hvis den nu blev sat ned i fremtiden, så kunne jeg jo købe den. Dagene gik og alle roserne blev stille og roligt solgt, men én Iceberg blev stående tilbage. Den blev ikke sat ned. Den stod der bare. I dag skete det så endelig! Den var sat ned og jeg var der til at se det. Uden betænkeligheder kom den ned i kurven og den ser ikke helt dårlig ud. Der er nye skud, og den er klar til at klatre! :) 

Nu står den udenfor og venter på en krukke, mens den overøses af det kraftige regnvejr vi har lige nu :)

Kagen gik det også fint med. Den smager dejligt :)

Jeg glemte at tage et billede, men det er en makronkage fra Lone Landmand. Opskriften finder du her på hendes og Sørøverens dejlige blog om økologisk landbrug og hjemmelavede vine mm. :)


Regnvejr og små buketter



De seneste dage har det regnet med en smule sol indimellem. Det har haven haft brug for! Jeg hører, at det er det samme hjemme i Danmark; tørt!

Eftersom det ikke er vejr til at være udenfor, tager jeg gerne små buketter ind i stuen, så jeg kan sidde og nyde dem mens jeg arbejder.



Ellers nyder jeg synet af min staude lathyrus med den smukkeste sart-lyserøde farve, der er klatret helt op i blommetræet. Plukker allerede nu de første blomster, for at der er plads til mange, mange flere. Drømmer om et lyserødt hav engang - som så må blive i min danske have :)


Regnen var også tiltrængt hos roserne. Der er altså noget magisk over roser med regndråber. Her er det (tror jeg) Audrey Wilcox og den hvide Meilove, som den kaldes hernede i Holland. Måske den også har et dansk navn?












mandag den 7. juli 2014

Endelig!



Endelig kom der blomst i min lille chokolade blomst :) Har ventet længe!

En anden ting, jeg med længsel har måttet vente på, er min sommerfuglebusk. Jeg har set til med misundelse mens flere og flere rundt omkring i nabolaget sprang ud, mens min stædigt blev stående med lukkede blomster. Nu er den her endelig. Jeg elsker duften og tages hver gang tilbage til mine forældres have, da jeg var barn og med beundring så på alle de smukke sommerfugle, der flagrede omkring. 


Ellers har jeg denne sjove fætter mange steder i haven, men jeg kan ikke huske navnet :) Måske du kan?




tirsdag den 1. juli 2014

My Danish Paradise??



Der har igen været travlt i haven og huset, men stille på bloggen.

Sagen er, at mit lille hollandske paradis, snart bliver et dansk paradis :D Vi flytter til Danmark i slutningen af august og skal bo i min barndomsby, Brenderup på Fyn, hvor vi overtager min farmors hus efter hun desværre tabte kampen til kræft til december.

Jeg glæder mig meget, da jeg har savnet at have familie og venner omkring mig og ikke mindst, at have en større have! Min farmors have er meget jævn, med et gammelt drivhus, hvor der bor en smuk gammel vin, en køkkenhave, enkelte bede og en kæmpe græsplæne. 

Det bliver et fantastisk projekt at komme i gang med, og jeg kan slet ikke vente med at lægge planer for haven, så jeg er allerede startet! 

Terassen skal åbnes op


 Køkkenhaven skal have højbede i stedet, da min ryg ikke er den bedste "out there". Hækken ved det gamle drivhus skal klippes ned i højden.

Og det gamle drivhus skal sættes i stand. Det vil kræve meget arbejde og nogle vil sikkert mene, at det burde rives ned og bygges nyt. MEN. Jeg elsker den gamle stil og vil gerne bevare min farmors præg på haven :)

 Ved det store træ i enden af haven, skal der være lege-område til vores datter :)

 Det er fint, ikke? Masser af muligheder :D
Forestiller mig høns, pileflet-huler til min datter, bålsted og masser af klatreroser og klematis. Huset skal også instandsættes indenfor, men det kan vi klare i vintermånederne, da det mest er lidt opfixing vi vil fokusere på i starten.

Hvad synes I? Har I andre gode idéer? :)