mandag den 13. oktober 2014

Hvordan en frokostpause også kan brugesJeg er netop kommet indendøre og skal i gang med arbejdet igen. Frokostpausen blev brugt udenfor da jeg egentlig ikke var sulten og vejret (mellem bygerne) er mildt. Jeg er ved at rydde op i det gamle bed min farmor havde i forlængelse af køkkenhaven - det bliver gjort i etaper når man har en 20mdr gammel datter. ;)

Anyway, heri bedet stod der hortensiaer, 3 små graner af en art, en masse lupiner, nogle akelejer, en snebær, lidt primula og en hulens masse morgenfruer i ét virvar. Nårh ja, og græsset var groet helt ind i det. 

I lørdags fjernede jeg de fleste morgenfruer, kantede bedet og nåede at fjerne noget af græsset, der var groet ind i det hele. I dag ville jeg så fjerne de 3 små graner og nogle af primulaerne, da jeg mente at de kunne være grundlag for nogle fine krukker. 

Og hvad kom der så ud af de 30 minutters aktivitet? Ja, bedøm selv resultatet nedenfor. :)


3 blandede krukker med graner, primula, taks, afklippet gran med kogler og mos fra haven.
Rose er model :) 


Krukkerne er placeret hhv. ved hoveddøren med en krysantemum, der er ved at afblomstre samt ved hjørnet om mod bagindgangen. Synes det er blevet fint :)

Bare en skam vi ikke selv ser dem meget, da vi slet ikke bruger hovedindgangen, men så ser det pænt og indbydende ud og det kan jeg godt lide. :)


Da jeg gik haven igennem for at finde materialer til krukkerne, så jeg desuden en lille martsviol, der stod og lyste op inde under noget buskads. Det er da tosset, som naturen er vendt på hovedet dette efterår! :)

Selv, er jeg ganske godt tilfreds med krukkerne, da jeg ikke tidligere har lavet efterårskrukker (har holdt mig til de nemme sommerkrukker), men når nu jeg havde alle materialerne i haven ville jeg alligevel forsøge mig. Jeg tror at krukken med krysantemum skal skiftes en af dagene også, og så må jeg forsøge mig med et hasselgrene stativ, så der kommer lidt højde, samt lidt lav-beklædte grene fra et gammelt æbletræ. 

Hvad synes I om mit første forsøg? Tips, idéer og konstruktiv kritik er meget velkomment. :)

God mandag!

6 kommentarer:

 1. Hej Sandie
  Jeg er heller ikke så meget til krukker, jeg mangler pyntegenet, men jeg synes nu dine ser fine ud, det er du sluppet godt fra.
  Du nævnte en snebær i bedet, pas på den, de kan brede sig vældig meget og er ikke til at slippe af med igen, jeg taler af erfaring :)
  Fortsat god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen :)

   Jeg overvejer faktisk at flytte snebæren for den er noget sølle og har andre planer med det bed. Så den ryger nok helt ud her til efteråret. Så er jeg ovre det problem, men mange tak for rådet - jeg vidste ikke de bredte sig :)

   Hav en skøn tirsdag :)

   Slet
 2. flot sammenplantninger i krukkerne, jeg kan godt lide dem som du har dem nu, det er lige tilpas.....
  sød missekat :) :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak, Tim, så er jeg ikke gået helt galt i byen dér :)

   Ja, Rose er en rigtig sød dame, der virkelig ved, hvordan hun skal posere :D

   Slet
 3. Hej Sandie.Jeg synes også at dine første forsøg med efterårs krukker er blevet rigtig vellykkede.
  Dejligt med sådan en have hvor du selv kan sætte dit eget præg på.
  Og skønne billeder hvor din søde mis stikker snuden frem.
  Nu vil jeg fortsætte med at male og indrette mir soveværelse.
  God dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber din male-tur gik godt, Jette :) Farver I har valgt er desuden super flotte! Bare jeg selv turde slå mig løs i andet end hvidt/gråt :)

   Mange tak for din ros, det er rigtig dejligt at høre :) Er bestemt også glad for haven og overvejer at tegne en decideret haveplan jeg kan arbejde efter de næste par år. Måske du kender sådan et?

   Kram Sandie :)

   Slet