torsdag den 7. april 2016

En rigtig god dag

I går var det min fødselsdag, og jeg er så heldig at have en familie og 2 bedste veninder, der kender mig rigtig godt. 

Jeg fik nemlig 2 gavekort til 2 forskellige planteskoler, som jeg glæder mig til at bruge, da jeg har en del idéer til nogle bede ved bagindgangen til haven, som jeg gerne vil have færdigt inden august, hvor vi skal holde bryllup og bagindgangen skal bruges som hovedindgang for gæsterne. 

Uuhhh jeg KAN altså næsten ikke vente :P Derudover fik jeg en bakke med en masse flotte forårsløgplanter, som skal ud i haven i dag. 

Min onkel hjalp desuden med at hente kompost fra genbrugsstationen, så bedene skal også have tilført lidt god jord, da min egen er meget leret.

Alt i alt, en rigtig dejlig dag i planternes tegn. :)

Her er lidt billeder taget fra haven i løbet af ugen

 Dette er bagindgangen, her er jeg ved at lave en lille nedsænket trædesti, der skal lede ind i haven. Bagved op mod husmuren er ét af de steder, der skal være et nyt bed.

 Til højre for den trædesti er vores hjemmelavede gyngestativ. Ungerne elsker det og den del af haven er mere vild end resten. 

De første hyacinter er sprunget ud :)
 Skovbedet skal have en gang lugning og flis, så er det faktisk så smukt som det kan blive i år. Næsten. Regner med at der skal en del bregner og påskeklokker derind, som kan fylde lidt ud. 
 Dette er nyanlagt i efteråret, da det er ned mod den bagerste og vilde del af haven og jeg syntes, der var så tomt dernede. Her er jorden MEGET leret, så indtil videre står der blot 3 smukke roser, som var i krukker sidste år og en hulens masse forårsløg. Jeg har netop smidt et lag flis på, som jeg havde liggende fra sidste år. Det pyntede gevaldigt.

Bedene tager sig fint ud for tiden, jeg skal bare have arbejdet noget af den møg ned i jorden i stedet for at det ligger løst og så mangler der kantning et par steder. 

Det bliver en GOD havesæson i år :)

9 kommentarer:

 1. Hej Sandie

  Tillykke med fødselsdagen i går, sikke dejlige gæster, der kom med de helt rigtige gaver til en "havenisse" ;-). Jeg kan godt forstå du er begejstret!
  Din lille sti med trædesten bliver da en hyggelig velkomst. Er det rigtigt forstået at det er din bagindgang til haven, der hvor du vil lave bede? Spændende projekt, der er så mange muligheder når man begynder med et blankt lærred.
  Jeg er lidt misundelig på din fine hyacint med en lidt usædvanlig farve? Ikke helt lilla, ikke helt lyserød. Men et eller andet sted midt i mellem og helt bestemt ualmindelig pastel-lækker :-).

  Mvh. Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte.
   Ja er det ikke en lækker farve!? Den og 3 andre står i samme farve - det er nogle min farmor har plantet ud engang. Der er også nogle kridhvide nede ved skovbedet, men de er ikke sprunget ud endnu.

   Ja bagindgangen er dér ved havestien. Der er ikke så indbydende pt., men det skal ændres med nogle smukke, men nedtonede bede, da der er meget skygge deromme :)

   Slet
  2. Uhh, kan godt mærke hvor meget jeg trænger til jord under neglene... Din sidste linie fik mig straks til at sidde og tænke skyggebed ;-). Grønt og hvidt kunne være smukt og stilrent op mod de røde sten. Og hvidt lyser så fint op i skyggen. Bregner, påskeklokker, lungeurt, kæmpekonval, digitalis (som du skrev om for nyligt, håber den bliver til mange :-),natviol, iberis, porcelænsblomst, geranium phaeum, og og og...:-).
   Glæder mig til at se hvad du finder på.

   Slet
  3. Ja, jeg glæder mig også til at sætte det sammmen og tænker selv i hvide nuancer, da de, som du siger, passer fint op ad huset :) Bregner, påskeklokker og hosta skal der være - jeg elsker bregner - og geranium er SÅ fine og taknemmelige. Ja, det skal nok blive spændende :D Ihh jeg håber også min digitalis klarer sig. Jeg flyttede den væk fra køkkenhaven og ned til den runde terasse, hvor den bedre kommer til sin ret :)

   Slet
 2. Du er da vist ved at udvikle dig til noget af en "havoman":-) Jeg kan også godt lide at dække jorden i bedene med noget kompost eller nåle eller lignende. Det pynter helt sikkert og gavner planterne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør det bestemt. Jeg tror jeg kalder mig selv mere have-tosset end havoman :P Men ellers et fint term :)

   Slet
 3. Hej Sandie.Et forsinket tillykke med din fødselsdag.Og gavekort til planteskoler er da bare noget af det bedste.
  Fine bede du viser.Og her henter jeg også genbrugsjord til at blande i bedene.Men pas på ikke at bruge for meget for det er noget kraftigt noget.
  Godt med nye bede..........manden knokler lige nu med at få alle de knolde der er i vores nye dråbeformede bed delt.Viser det i mit indlæg.
  Det er hårdt arbejde,men glæder mig SÅ meget til at plante det til.
  Jeg er også vild med trædesten...........har jo en igennem min have.
  Skøn havetid vi går i møde,men vejret må nu godt være lidt varmere.
  God dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Godaften Jette :)

   Det er nemlig en dejlig gave med sådan nogle planteskolebesøg :) Jeps, jeg blander fx også komposten 50/50 med alm havejord til vores højbede, netop for at det ikke skal brænde for meget :)

   Bliver rigtig spændende at se, om dit nye bed bliver så smukt som det lader til. Det er jeg nu sikker på at det gør :)

   Slet
 4. Det ser skønt ud - rigtig forårs have. Ja jeg tror og håber også det bliver en fantastisk havesæson.

  SvarSlet