mandag den 18. april 2016

Fyld til haven

I går, søndag, var det skønt vejr og eftersom Connor blev passet hos Oldemor, tog vi andre på planteskole og  brugte et af de gavekort, jeg havde fået i fødselsdagsgave. 

Alyssa elskede at løbe rundt og fylde blomster i vognene, og der kom nok også liiiidt for mange digitalis i kurven, men hva - de står nu i skovbedet. Så håber jeg at de kan komme op, selvom der er en del skvalderkål derinde. 
Har I måske erfaringer med det?


Fint udvalg af planter havde den lille planteskole. Jeg har primært fokuseret på planter til skovbedet, da der er så tomt bortset fra skvalderkål ;)


Det store staudebed ved den runde terasse gror godt til. 
Her fjernede jeg en hulens masse skvalderkål i sidste uge, men kan alligevel ikke få mig til at grave alle buske og stauder (deriblandt en over 10 år gammel pæon) op for at fjerne rødder, så jeg må "nøjes" med at holde det nede. 


 Er de ikke fine?

 Jeg begyndte i går at male drivhuset. Det er kun facaden, der skal have en hvid omgang, da jeg ikke kan komme til under plast-pladerne selvfølgelig. Men det ser allerede rigtig godt ud, når man kigger ned i haven. 

Jeg er simpelthen så glad for den her lille terasse jeg fik lavet i august. Her er så fint og indelukket, samtidig med at man kan overskue haven :)

I dag er her gråt og diset, så jeg er rigtig glad for at vi fik udnyttet dagen i går SÅ godt :)

10 kommentarer:

 1. Det lyder som en dejlig dag :)
  Lidt maling kan gøre underværker - det ser godt ud med drivhuset.
  Hav en god mandag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig god mandag til dig også :) Jeg tror, at drivhuset bliver SÅ fint når det er færdigt. Tror det passer godt til det hvide sæt på den lille terasse

   Slet
 2. Godt du ikke lader noget skvalderkål fjerne din haveglæde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ville aldrig komme i vejen for min haveglæde :) I skovbedet får det også lov at stå. Det dækker jo jorden, men nogle steder skal de sarte vækster lige have lidt luft :)

   Slet
 3. Jeg har skvalderkål på vej ind i min skov, det gror på diget. Det er jeg ikke glad for, så jeg prøver at give det kamp til stregen, men nemt er det ikke, når først det er kommet ind. Jeg gætter på, at digitalis godt kan klare at stå i skvalderkålen, de er jo kommet op, det er noget andet, hvis du ville så dem.
  Hjertestenene er fine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er nemlig svært at komme til livs, men jeg synes at så længe jeg er over det en grundig gang i april, så når de andre planter at blive så store, at de kan stå godt imod det :) Heldigvis har jeg ikke en hel skov at slås med :O

   Tror du også at de frø som digitalis når at smide til efteråret kan komme op? Det er dét jeg rigtig frygter, og drømmer jo lidt om en lille koloni af digitalis derinde :)

   Slet
 4. Hej Sandie
  Skønt at kunne shoppe igennem på planteskolen, især når man har et gavekort. Det bliver rigtigt fint med nymalet drivhus ;)
  Ja idag er der ingen varme, sidder og overvejer om jeg skal tænde op i brændeovnen ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej :) Puha, det ER nemlig bare halvkoldt i dag! Vi har også tændt varmen for at holde især ungerne varme. Krydser fingre for bedre vejr hurtigst muligt :)

   Slet
 5. Hej Sandie.Der er da ikke noget bedre end at shoppe igennem på en planteskole.
  Og fine ting du fik med dig hjem.
  Det pynter på drivhuset med lidt maling.
  Men nu mangler vi godt nok lidt sol og varme..........i dag har det bare stormet hele dagen.
  Så den blev brugt til at gøre rent i vores udestue.Det var lidt af en omgang.
  God dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette

   Ja sikke det stormer i dag! Har godt nok også skyndt mig ind igen hver gang jeg har været ude. Nåede at få nogle gladiolusløg i jorden, men ellers har jeg ikke lavet noget i dag :) Lyder meget produktivt med rengøringen! :)

   Slet