onsdag den 22. marts 2017

Skovbedet vågnerHurtigt efter vi flyttede ind, ryddede jeg op i et meget gammelt staudebed, hvor 2 store graner havde taget fuldstændig over. 
Over de sidste 2½ år har jeg tilføjet flere og flere mere eller mindre skov-elskende planter.

En af de første var en helleborus jeg havde med mig fra haven i Holland. 


Og nu har den endelig fået en baby :) Glæder mig til at se om den er en kopi af moder-planten, da jeg ellers kun har en hvid julerose og en helleborus som endnu ikke har blomstret mere end med en enkelt blomst sidste år. (Beklager at billedet er uskarpt)


Ellers har jeg for første gang held med fritillaria - så skal vi bare se om det er den røde eller gule, som jeg plantede. Der er plantet 2 røde og 1 gul, men jeg kan ikke huske, hvad jeg plantede hvor (typisk ;) ). De 2 andre er ikke lige så langt fremme.

Jeg plantede også nogle små kodrivere - og de kommer igen. De er søde, og så kan jeg nyde dem inden skvalderkålen tager over. Jeg håber, at de med tiden vil sprede deres frø over hele bedet. :)
 Senere kommer der lidt bregner og digitalis, som jeg også plantede sidste efterår. De kan så pynte i en højde, over skvalderkålen.

I forgrunden af skovbedet er der kommet en masse skovjordbær. Det startede med at jeg flyttede 3 planter fra et andet sted i haven, og nu dækker de et relativt stort stykke og giver både os og børnene søde, små bær hele sommeren :) De må hjertens gerne sprede sig mere endnu. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar