søndag den 26. april 2015

Hjælp til rhododendron identificeringSå er der blomst i farmors gamle rhododendron. I efteråret blomstrede den med et par hvide blomster (se her), men nu er den sprunget ud med lyserøde blomster?! :O 
Har slet ikke forstand på rhododendroner, men måske, der skulle være en kyndig mand/kvinde i blogland, der kunne navnet på den?Desuden fandt jeg navnet på den lyse tulipan, som andre gættede på var Purissima. Ifølge min bestillingsseddel, som jeg gravede frem, er det vist en Exotic Emperor. 


Jeg kan se, at når jeg kigger min seddel igennem, er der en del tulipaner, der ikke lader til at komme op. Det er nok dem, som kattene gravede op i det tidlige forår, som jeg håbede kunne komme, hvis jeg tog dem til et andet bed. Pt. står de som små knallinger, så de kommer nok ikke. Kan bare endnu ikke se mig frem til, hvilke det helt præcist er ;)

Og så lige et hurtigt spørgsmål. Er det her valmuer? :) Smed en del frø i efteråret, som jeg håber er disse her ^^

10 kommentarer:

 1. Hej Sandi.Jeg er sikker på at Høneballehaven (Lisbeth) kan hjælpe dig med din Rhodo....................hun er eksperten .
  Og tulipaner kan godt være vanskellige....................men dejlige er de jo.
  Er næsten sikker på at det er valmuer du viser.Smed selv frø her i foråret.
  Var på plantemarked i Lyngby i går så nu er der igen en masse der skal plantes ud i haven.
  Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette

   Hvor dejligt med plantemarked! Fik du alt det, du kom efter? Åh jeg ville gerne i havecenter/til plantemarked snart, men det er jo dyrt i længden! ;)

   Slet
  2. Hej igen.Jeg improvisere altid når jeg er på plantemarked.........................og lader mig let friste.
   Du kan se hvad jeg har købt i mit nye indlæg.Fik også lige et par franske liljer på pind med hjem.
   Og det hele for kun 250 kr.
   Rigtig god dag knus Jette

   Slet
 2. Hej Sandie
  Ja det er valmuer. Din rhodo er Cunninghams White, den blomstrer tidligt og ofte også om efteråret. Den har smukke lyserøde knopper, men ender alligevel ud som hvis. Din tulipan kender jeg ikke, godt du selv har navnet.
  /Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak, Lisbeth :)

   Jeg vidste, at du kunne hjælpe :D

   Slet
 3. Hej Sandie
  Rhodoer har jeg overhovedet ingen forstand på men jeg kan da se det smukke i dem. Till gengæld er jeg 100% sikker på at frøspirerne er valmuer for jeg har en million :-) Uanset navn på tulipanen så er den meget smuk.
  Kh Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne :)

   Ja det er det samme her, jeg synes de er smukke, men aner intet andet end at de skal stå i sur jord :P Tak for bekræftelsen på valmuerne! Glæder mig til at se dem :)

   Slet
 4. Those leaves sure like poppy leaves. Your flowers are lovely, no matter what they are. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Thanks :) Yes I am also sure they are poppy leaves, I just wanted to confirm it from more experienced gardeners :D That's what's so great about blogging; people are so nice and willing to help :)

   Slet
 5. Those leaves sure like poppy leaves. Your flowers are lovely, no matter what they are. :)

  SvarSlet