mandag den 20. april 2015

Hurtigt overblik over haven lige nuPt. har jeg travlt med Connor, der nu er knap 4 uger gammel. Han er heldigvis ret nem, så jeg har da lidt tid i haven indimellem.  :)

Alex og jeg har bl.a. lavet en lille sandkasse til vores datter, Alyssa. Den kostede 50 kr i sand og resten var jo bare at grave og smide lidt brædder ned, som vi havde liggende allerede. 
Den blev hun glad for :D

Ellers har jeg forsøgt mig med en palle-plantekasse for at skjule en grim vandbeholder
Senere skal der plantes noget mere dækkende i, som godt kan klare betingelserne i det begrænsede jord :)

Derudover er jeg endelig ved at færdiggøre køkkenhaven og den sti, der skal gå imellem højbedene. Jeg kunne få 2 trailerfulde perlesten for 200 kr, så det er det blevet til. Samtidig har mine forældre fældet et stort birketræ, som jeg kunne få, da vi bruger brændeovn. Jeg bad min far om at skære nogle skiver af stammen, som jeg kunne lægge imellem perlestenene. Det er ikke 100% færdigt endnu, men I kan vist fornemme resultatet. 


Ja, ja, der er lidt vej endnu :)

Her er lidt (OK, mange) blandede billeder af haven fra i går 19/4/2015 
 Haven roder, men jeg har alligevel lavet lidt hyggesteder, hvor jeg prøver at ignorere rodet :)
 ELSKER denne her sne-hvide hyacint. Det er ikke en jeg har plantet, så det må være farmor :) Årets første udsprungne tulipan :) Jeg aner ikke, hvad den hedder, for jeg kan ikke huske, navnene på dem, jeg bestilte i efteråret. Det her bed bliver FYLDT med tulipaner. Jeg glæææder mig :D

 Åh, så smuk <3 Denne pæon står i skovbedet, hvor der tidligere var helt dækket og den derfor ikke har blomstret i mange år. Jeg synes at jeg kan ane en knop derinde, så jeg håber, håber, håber! Der stod også en anden, men den gravede jeg op og delte (den står i bedet jeg anlagde i oktober og er delt i 3). Nu må vi se, hvordan de klarer sig :) Og ja, skvalderkål er en evig kamp i denne have, så jeg har valgt at se det som effektivt bunddække i steder som her :P Denne havde jeg med fra min have i Holland :)
 Jeg fik 2 af de her rionet-trkanter af min far, da mine forældre ikke længere brugte deres. Jeg har sat den ene her, ved en gammel klatrerose, der var helt gemt væk i buskene indtil jeg beskar dem. Nu må vi se, om den vil gro pænt her, ellers flytter jeg den. 


 Hvor jeg dog ELSKER tulipaner :)
 En af de få narcisser, der rent faktisk kom frem af de gamle fra farmors tid. Jeg har en masse blade i klaser, som vist skal deles, for at løgene vil sende blomster. Forhåbentligt ser det bedre ud næste år på dén front :)Jeg håber, at I alle har det godt derude i blogland. :) Jeg har ikke læst så meget med på det sidste, men jeg skal nok følge op :)

10 kommentarer:

 1. tak for rundturen i haven :) det er nogle spændende projekter i er i gang med højbede m.m. det skal nok blive rigtig flot :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Tim. Der sker bare meget hver dag nu, hvor det er så godt vejr :) Næste år bliver 10gange bedre end i år, det er helt sikkert. I år lægger vi basis for haven og næste år er det groet godt til. Håber vi ;)

   Slet
 2. Dejlige forårsbilleder fra din have, og godt at høre at Connor er nem, så du har tid til at nyde din have.
  Jeg føler på pæonerne, når de er store nok, så kan jeg mærke, om der er en knop i dem :)
  Flot skjul du har lavet til palletanken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Lisbeth :)

   Jeg synes, at jeg kan mærke en enkelt knop, men måske det endnu er blade, der skal foldes ud. Ja jeg ved det ikke, for har aldrig haft pæoner før :D

   Slet
 3. Hej Sandie.Dejligt at se alt det i har gang i derude i haven.Og dejligt med alle billederne fra jeres store have......................hvor stor er den?
  Det tager jo nogle år at forme sådan en gammel have som man gerne vil have den.
  Og med to små børn er der jo meget at se til.
  Dejligt at i også får en køkkenhave.....................er bare SÅ glad for min.
  Mener din tulipan er Purissima..................prøv at se mit nye indlæg der viser jeg mine.
  Pæoner er også et must i haven.Så det bliver spændende at se om den blomstre.
  Rigtig god solskinsdag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette

   Jeg tror du har ret i, at de tulipaner er magen til dine. Så er det altså Purissima, tak :)
   Grunden er lidt over 1400m2, så den er dejligt stor til os 4 og hunden og kattene :D Hvis den var større, ville jeg ikke kunne passe den! Haha ^^
   Køkkenhaven plejede min farmor at have på gammeldags manér, med rækker direkte i jorden, men jeg tror, at højbede passer mit temperament bedre.

   God dag til dig :)

   Slet
 4. I har også gang i en masse kan jeg se :) Det ser fint ud, hvad I laver i køkkenhaven. jeg er meget glad for mine højbede...så jeg synes selvfølgelig at højbede er det bedste til køkkenhaver :)

  SvarSlet
 5. Your outdoor spaces are looking beautiful, Sandie. Alyssa looks very happy in her sandbox. Lucky girl!

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you so much, Nancy :) I can't wait to see what it all will look like next year :)

   Slet