onsdag den 14. januar 2015

ForårsfornemmelserI dag er et mystisk vejr: regn, sne, sol, sne og nu sol igen. Andre, der har oplevet det samme i dag? Det ser endda ud til at det er ved at trække op til "et eller andet" igen. 

Imellem bygerne, gik jeg en runde i haven for at se, hvordan det hele står til og om noget skal dækkes med gran eller lignende. 

Hér opdagede jeg til min fryd, at vintergækker og erantis er sprunget ud, eller i hvert fald på nippet til det. Det er en af de ting, jeg ikke vidste om jeg kunne finde i haven, da jeg ingen anelse har om, hvordan haven ser ud om foråret. Jeg husker mest af alt min farmors have som et sted med en terrasse, vindruer, en stor syren og et meget flot kirsebærtræ. Så altså noget sommeragtigt. :)

Dejligt også at se, at flere af de tulipaner og krokus jeg lagde i efteråret, er på vej. Nu håber jeg bare, at de klarer sig, hvis det bliver hård frost. Ellers må de lige dækkes til også. 

Klarede I ellers stormene i weekenden? Den eneste skade vi fik var, at den øverste del af den to-delte dør i det gamle drivhus er faldet af. Ellers står det gamle, halvrådne skur endnu ;) Glæder mig til at vi forhåbentlig får bygget nyt i år.

Her lidt forårsbilleder i januar.


14 kommentarer:

 1. Ja, det har været et mærkeligt vejr i dag... da jeg tog bussen hjem i formiddags regnede det....regn som slog over i hagl, mens jeg kørte....og som var slået over i let slud, da jeg stod af bussen. To minutter efter jeg var kommet hjem faldt der store, tunge snefnug...og så væltede det ned med tøsne...der dog ikke rigtigt lagde sig sådan for alvor....efter 10-15 min. var der bare vådt derude.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja så har det jo været som her. En skam, at sneen ikke blev liggende. Jeg er efterhånden så træt af alt det våde. Hvis bare, der ville falde et godt lag sne og så ellers holde nogle få frostgrader i en uges tid, så vi kunne opleve noget vinter, ja så ville jeg være glad :)

   Slet
 2. Ja samme slags vejr på Samsø, sol, regn, sne. Men de lover vel vinter i næste uge, heldigvis nåede du at få taget fine forårsbilleder.
  Fik du i grunden købt nogen roser??

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tog faktisk billederne 30 minutter efter sidste byge - sneen var bare allerede væk! :O Men ja, godt jeg fik dem taget :) Så må vi se, hvor slemt det bliver næste uge.

   Nej jeg har ikke bestilt roser endnu, men har gjort mig en masse tanker om hvilke jeg skal have. Har nogle enkelte med fra Holland jeg skal have etableret først og så skal jeg have bygget en lille indgangspergola til køkkenhaven, som jeg så skal finde 2 roser til :)

   Slet
 3. Hej Sandie
  Her har vejret mest budt på hagl og tordenbyger, så hellere frost og sol.
  Hvor må det være spændende, at vente på havens overraskelser ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Heidi :)

   Ja jeg glæder mig meget til at se, hvad farmor egentlig havde i haven. Det er spændende! :)

   Slet
 4. Herhjemme regner det KONSTANT.... ;( ;( - så jeg kommer DESVÆRRE ikke meget i haven :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det regner godt nok også her, og har gjort det længe :( Derfor ville jeg gerne have en god gang frost eller i det mindste bare tørvejr. :( Vi håbe det snart klarer op :)

   Slet
 5. Skønne forårsbilleder :)
  Jeg opdagede også i går, at mine vintergækker snart springer ud. Det er simpelthen skønt!
  Men du har ret - vejret er underligt....

  SvarSlet
  Svar
  1. Meget underligt! Og sikke det regner i dag :(

   Skønt med vintergækker, det bliver rart at se noget hvidt i alt det grå og brune, der hersker udenfor nu.

   Slet
 6. Hej Sandie nu på din blog
  Tak for en hyggelig "snak" tidligere på dagen :-)
  Ja det blir sørme spændende hvad der dukker op i haven når foråret rigtig kommer igang. Her har jeg ikke blomst i vintergækkerne endnu men den første spæde anemone har set dagens lys hvilket overraskede mig meget. Så den måtte da også fluks på fb :-)
  Kh Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh anemoner er bare så smukke! Dem har jeg dog ikke set her i haven, så det må på den efterhånden lange liste over nyskaffelser :)

   Og selv tak, det var rigtig hyggeligt :)

   Slet
 7. Godaften Sandie.Ja !!! det er skønt at se det pible op af jorden med forårsblomster.........................og spændende
  når all dine læg blomstre.
  Her regner det også hele tiden................lidt surt.
  Jeg er meget glad for alle mine store træer her i haven.....................bøg-kirsebær-syrener-paradisæbler-og jasmin.
  Rigtig smukt når det hele blomstre.
  Godt der ikke skete mere med det gamle drivhus.Vores tag på mit potteskur gik i stykker.
  Men det var vist billigt sluppet.
  Godaften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Godaften :)

   Hvor ærgerligt med jeres tag! Men ja, i forhold til mange andre er vi jo sluppet billigt :)

   Her står en del kirsebær træer (1 stort og 3 små), 5 æbletræer, en kvæde, en syren og en stor blomme. Tror også det bliver fantastisk smukt at se :) Sjovt nok husker jeg næsten kun syrenen fra mine besøg her.

   Ville så gerne have en jasmin i fremtiden, det må jeg se at få anskaffet inden de første par år :)

   Hav en dejlig aften :)

   Slet