torsdag den 8. januar 2015

KlematisJeg har plantet klematis i dag. Og planter nok resten i morgen. Der ankom 7 i alt i dag.
"Jamen er det ikke ALT for sent/tidligt?" - tænker du nok. Og jo, det er det måske, men med det milde vejr vi har haft og stadig har, så er der ikke så stor risiko ved det. Desuden er de plantet godt dybt, i god jord med dræn i bunden og et dække ved rødderne i tilfælde af barfrost i de kommende uger. 

Jeg har altid ønsket mig en have med en masse klatrende klematis og efter at have set Høneballehavens billeder den sidste uges tid, kunne jeg ikke vente længere. Jeg kontaktede Lisbeth, der er ejer af den smukke blog spækket med billeder af klematis i træer og spurgte hende, hvor hun oftest bestilte fra. Hjemmesiden hun anbefalede er Clematiskulturen

7 klematis blev det til. Har fundet plads til de 4 i dag og de 3 andre skal jeg lige tænke over, da jeg ikke vil placere dem et sted, hvor jeg påtænker ændringer det næste stykke tid. 

Håber de finder sig godt til rette her i haven og belønner os med et skønt blomsterflor fremover :)


P.s.: kan lige nævne at de ikke er dyrt at bestille derfra! Rigtig god betjening og flot indpakning. Pakket med skum imellem planterne, individuel plastik om potterne så jorden ikke faldt ud og desuden rigtig fine planter med tydelige vækstknopper. :)

18 kommentarer:

 1. Hej Sandie
  Jeg bliver da helt fristet..... men må vist hellere slå koldt vand i blodet ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej :)

   Ja, det er svært at lade være! Jeg gjorde det også kun fordi vejret er så mildt som det er, at de nok skal klare sig. Og så giver det dem lige det ekstra tid til at etablere sig :)

   Slet
 2. Hm...! Var det der link mon "hævn" for den farlige viden om tomater jeg gav dig i går? Haha.....puh turde kun kigge på siden i ½ minut...så lukkede jeg den ned. Jeg har stadig to clematis stående udenfor, som jeg ikke har fået plantet....så før de er i jorden, må jeg ikke købe nye....meeeen jeg har skam bogmærket siden... ;)
  Forøvrigt...så skal jeg "spare" lidt på de klatreplanter....indtil vi har fået malet plankeværket...hvilket gerne skulle ske til foråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha! Nej, det var det nu ikke, men nu du nævner det sååå.... :P

   Har bestemt også bogmærket siden for fremtidigt brug. Der kan jo være meget mere end 7 klematis i min have ;)

   Slet
 3. Det skal nok gå med de klematis :-)
  Jeg har flyttet en stor buksbom i dag, så længe det er til at komme i jorden, har jeg ingen betænkeligheder med at flytte planter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi

   Jeg regner heller ikke med, at det bliver et problem. De kan jo plantes året rundt, undtaget i frost, så det skulle gå :)
   Held og lykke med din buksbom :)

   Slet
 4. Ha ha da var du hurtig, skal jeg love for. Tillykke med dine clematis, håber du finder plads til dem alle :) Det ser ud til at være spændende planter, du har købt. Planterne fra dem er godt pakket ja, og du har fået dine hurtigt, det gjorde jeg ikke, de havde nok mere travlt i efteråret.
  Godt at Vivi også mener, at det sagtens kan gå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja mon ikke det er dér de fleste køber deres? :) Har du de samme klematis også?

   Slet
  2. Mange har før købt ved clematis danmark, men de har muligvis lukket, da Flemming Hansen blev syg. Jeg kan ikke google dem mere. Jeg brugte meget hans side før, for her kunne man nemt se beskæringskoden, det kan man nu også på Westphals side.
   Jeg har kun en af dem, det er Prinsesse Alexandra, den er ikke grovillig hos mig. Jeg har også Jackmanii, men det er den blå af dem.

   Slet
  3. Dem kender jeg slet ikke, men lyder som om at de var gode :) Westphals sender også sådan en fin brochure (dog på tysk) om pleje, pasning og beskæring af klematis. Den finder jeg meget nyttig :)

   Har godt hørt om problemer med Alexandra, men besluttede at prøve alligevel, håber den vil gro :) Synes hvidt er så smukt og havde før set den blå Jackmanii og kun hørt godt om den, så måtte bare prøve den hvide, når nu jeg havde andre blå i kurven :)

   Slet
  4. Det var en god side at slå op på, men deres planter var meget dyre i forhold til Westphals, ja jeg har også fået den brochure, det er et godt sted at handle.
   Jeg kiggede lige ind på deres side igen, man kan nem blive fristet :)

   Slet
  5. Ja det kan man virkelig! Der skal ikke meget til i disse dage i hvert fald :)

   Slet
 5. Hvor skønt med en ny pakke!
  Jeg har den mest fantastiske lyserøde klematis, der blomstrer - lige inden min brombærbusk tager over. De står nemlig samme sted :)
  Klematis er en skøn plante :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh det må være så smukt med klematis og brombærblomster :) Jeg havde en vildt smuk rød klematis, da jeg boede i Holland. Rebecca hed den vist. Kæmpe blomster og god groevne. En skam jeg ikke havde plads til at tage den med :(

   Slet
 6. Dejligt at læse din anbefaling af det firma, for jeg planlægger også et køb hos dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg kan kun sige "gør det" :) Lisbeth anbefaler dem også, så de kan kun være gode :)

   Slet
 7. Hej Sandie.Klematis kan man ikke få for mange af.......................har selv 18 i min villahave.
  Men altid godt med en god anbefaling af leverandør.
  Spændende at se alle dine nye indkøb i blomst.
  God søndag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette

   Ja, jeg glæder mig også meget til at se dem alle sammen. Mangler stadig at plante de 3 sidste, for vi fik jo pludselig stormvejr! :) Jeg har godt nok et stykke endnu op til de 18, men mon ikke jeg rammer det engang :)

   God søndag aften.

   Slet