onsdag den 7. januar 2015

FrøFor ikke så længe siden efterlyste jeg frøsider i en Facebookgruppe, da jeg gerne ville bestille mine frø for året - både grøntsager og stauder. Hér var der en dejlig kvinde, ved navn Vibeke, der tilbød at sende mig "en smule" af sine frø, så jeg kunne komme i gang med min tomme have. Det takkede jeg naturligvis ja til, og efter et par dage lå der frø til ikke mindst 45 forskellige planter!! Altså, hvor er havefolk gavmilde :) Nu må jeg se, om jeg kan finde ud af at få dem allesammen til at spire, da jeg stadig er helt grøn (hehe) på det her område. :)

Flot pakket ind og med navne :D

Derudover valgte jeg (efter gode anbefalinger) at bestille grøntsagsfrø hos Albinus frø.  I øvrigt en virkelig smuk hjemmeside med fantastiske beskrivelser af hver art, som klart er et besøg værd. 

Frøene ankom så i går, og hvor jeg glæder mig til at få dem i jorden :D Der er en masse (for mig) nye ting at prøve og derudover en del spiselige blomster til at pryde køkkenhaven med :)

Glæder mig over gavmilde havefolk og spændende frøposer :D

Hvad skal I så i år?


15 kommentarer:

 1. Tja det bliver vist lidt af hvert...har lige lavet en samlet liste over min frøbestand (incl. de bestilte, men endnu ikke modtagede frø)...er du vimmer, hvor er den lang. Jeg er sindssyg! Haha.
  Skal nok spare dig for hele listen...nøjes med grøntsagsfrøene:
  Squash - Fordhook (10 frø)
  Stangbønne 'Cobra' (50 frø)
  Icebergsalat 'Great Lakes 118' (1500 frø)
  Cherrytomat 'Red Profusion' (10 frø)
  Tomat ‘Tumbling Tom’ (egne frø)
  Black Cherry Tomat (10 frø)
  Datterino - Tomat (10 frø)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov, trykkede enter lidt for hurtigt. Mht. frøantallet, så har jeg altså ikke tænkt mig at så alle frøene...så ville jeg jo få salat i hele haven...haha ;)

   Slet
  2. Haha, nej hvis man sår allesammen er der jo ikke plads i haven :O :D Jeg laver dog sådan, at jeg kan give lidt til familie og venner, hvis de vil have det. Har du prøvet tomat på friland? Jeg har godt nok et drivhus, men tænker, at jeg vil prøve begge dele for at se, om det er muligt i min have eller om der er for meget vind. :)

   Jeg har vist også fået for mange frø hjem i alt, men det er SÅ svært at begrænse sig, og nogle af dem kan sagtens afprøves næste år :)

   Slet
  3. Jeg mener at huske, at en af mine tomatsorter (*Red Profusion*) vist nok kan dyrkes i krukke på en terrasse f.eks...så det har jeg tænkt mig at prøve...for tomatplanter får jeg altid lavet for mange af. Ikke fordi jeg nødvendigvis sår for mange...men fordi jeg, når jeg nipper bladhjørnerne, kan have meget svært ved blot at smide det afnippede af...det kan jo blive til en ny plante.. :)

   Jeg er meget glad for Tumbling Tom tomaten (drivhustomat) men den kommer altid til at ligge henad jorden...så i år har kæresten lovet mig, at han vil bygge nogle stativer til mig, hvor der er plads til murerbaljen med planterne i ca. 1.7m over gulvet...så rankerne kan hænge ned i kaskader...dét glæder jeg mig til :) Det bliver også meget nemmere at plukke...og færre tomater vil rådne, da de ikke vil komme i berøring med gulvet.

   Slet
  4. Smart løsning med murerbaljen, det tror jeg bliver rart! :) Jeg har købt et tomat mix, da jeg ikke kunne bestemme mig for en eller 2 slags, så jeg tager et par tilfældige og placerer lunt på terrassen, så ser vi hvordan det går :)

   Jeg vidste ikke, af bladhjørnerne kunne blive til nye planter, det er farlig viden ;)

   Slet
  5. Uh, der er meget farlig viden omkring tomater. Hvis en tomat fx. knækker, kan man tage det knækkede stykke og sætte i jord= ny tomat...ligesom det der blev tilbage i mange tilfælde skyder nye blade...har jeg læst. Har ikke prøvet sidstnævnte, men den med det afnippede har jeg prøvet flere gange....det gav mig pludselig et overskud på 17 pænt store tomatplanter..! *griner*

   Slet
  6. 17 tomatplanter ekstra er godt nok også en del! :D Så fik I da til fryseren også :)

   Slet
 2. Held og lykke med at så dem, og ikke mindst at prikle dem, en af grundene til at jeg ikke sår så meget, det er et stort arbejde at prikle, det kan jeg ikke nå sammen med alt det, der er i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er heller ikke den store fan af at prikle, men når der endnu ikke er så meget i haven og jeg vil være på barsel alligevel, så håber jeg, at jeg kan finde tiden :) Og mange tak :)

   Slet
 3. Hej Sandie.Hold da helt op.....................du har da frø så du kan så indtil flere grunde til.
  Men skønt med alle de gavmilde havefolk.
  Det bliver da rigtig spændende at se hvad du får sat i alle dine højbede..
  Hvis du er interesseret i at se min køkkenhave kan finde den i min oversigt.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette, jeg vil tage et kig :D

   Ja, hun syntes jeg skulle have noget at vælge imellem - jo tak, det har jeg så også fået :D Glæder mig til at se, om jeg kan få de stauder til at blive til noget. Grøntsagerne er jeg mere sikre på :)

   Slet
 4. Ja, så er det bare at gå igang:-) Jeg synes også at priklearbejdet er dødsygt, men jeg kan ikke lade være med at så alligevel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Priklearbejde kan både være træls og hyggeligt alt efter humør og tidsplan synes jeg. Jeg håber jeg har godt med tid i år, så bliver det ikke så træls et arbejde :) Som du siger, så kan man alligevel ikke lade være :)

   Slet
 5. Hvor bliver det spændende med alle de forskellige nye frø...
  Glæder mig til at følge med :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne

   Tak fordi du kiggede ind :) Ja, det bliver super spændende og jeg er sikker på, at det nok skal blive en lærerig udfordring! :)

   Slet